BiH
0

Postavljena zaštitna ograda na pločniku iznad bolnice koševo

FENA
Bolnica Koševo
Bolnica Koševo
Na pločniku iznad bolnice Koševo postavljena je zaštitna ograda od željeznih cijevi.

Iz budžeta Općine Centar za 2012. izdvojeno je 280.000 KM za hortikulturno uređenje manjih javnih površina, popravke i postavljanje parkovskog mobilijara i zaštitnih ograda na području 14 mjesnih zajednica.

Tako su u sklopu Programa Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine o uređenju manjih javnih i zelenih površina uposlenici Javnog komunalnog preduzeća "Park" krajem juna uredili pojas iznad bolnice Koševo (od taksištanda do "Tehnobloka") koji inače pripada Mjesnoj zajednici "Breka - Koševo II", te su uredili prostor u Ali-pašinoj ulici kod brojeva broj 12 i 14 (MZ "Džidžikovac-Koševo I").

Radnici "Parka" su u pojasu iznad bolnice Koševo postavili zaštitnu ogradu od željeznih cijevi da bi se spriječilo nepropisno parkiranje automobila te izvršili revitalizaciju dijela zelene površine gdje su posadili travu.

Kada je riječ o radovima u ulici Ali-pašina (12 i 14) "Parkovci" su obnovili dio zelene površine i zasadili travu, ukrasno grmlje i drveće bjelogorice, postavili zaštitnu ogradu od željeznih cijevi, izvršili popravku dviju klupa i postavili korpu za otpatke.

Za ova dva projekta Općina Centar je izdvojila iz svog budžeta 7.900 KM, saopćeno je iz Općine Centar.