{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Postavljena tri sistema za mjerenje brzine

F
9.2.2009. u 11:41
0
0
Postavljena tri sistema za mjerenje brzine
0
Postavljena tri sistema za mjerenje brzine
Foto: Arhiv
Radi postizanja veće sigurnosti učesnika u saobraćaju u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova SBK (MUPSBK) na teritoriji općina Travnik, Kiseljak i Vitez instalirana su tri sistema za mjerenje brzine i kontrolu prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu.
Zbog manjih tehničkih problema sistem u Vitezu nije u funkciji a preostala dva, postavljena u travničkom naselju Kalibunar, i Brnjacima u općini Kiseljak, u proteklim mjesecima zabilježili su oko 2.000 prekršaja vozača.

Od 1. septembra do kraja 2008. sistem na području Kalibunara evidentirao je 1.107 fotozapisa vozača koji su prekoračili dozvoljenu brzinu vožnje ili prošli kroz crveno svjetlo na semaforu.

Od ovog broja, za 851 prekršioca izdati su prekršajni nalozi u kojima je, uglavnom, izrečena kazna od 100 KM te mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od trideset dana. Rad na obradi preostalih 213 prekršaja je u toku.

Sistem u naselju Brnjaci instaliran je 30. decembra 2008. a samo tokom proteklog mjeseca je registrirao 866 prekršaja. Većina vozača je već obaviještena o tome koji su prekršaj počinili i načinu na koji će biti sankcionirani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: