BiH
8

Postavljena trava na oba sportska terena na Bentbaši

Klix.ba
Vještačka trava na novosagrađenim sportskim terenima na Bentbaši postavljena je prošle sedmice, potvrdio je Amer Bičo, investitor ovog projekta.

“Oba terena su markirana, a preostalo nam je još postavljanje balona na teren za mali nogomet i vanjsko uređenje”, dodao je Bičo. On je pojasnio kako vremenske prilike ne idu u korist izvođaču radova s obzirom da se zbog visokih temperatura ne može raditi punim kapacitetom.

“Radnici su na gradilištu dva puta dnevno, a pauziraju u vrijeme visokih temperatura, što produžava rok izgradnje,” kazao je Bičo, dodavši da očekuje da tereni budu završeni do kraja ovog mjeseca.

Podsjećamo, na Bentbaši je u toku gradnja jednog otvorenog i jednog natkrivenog sportskog terena za mali nogomet s umjetnom travom, dimenzija 40x20m.

Jedan teren će biti ispod montažnog balona, tako da će se moći koristiti u svim vremenskim prilikama, dok će drugi biti otvoren i pogodan za korištenje tokom ljetnih mjeseci.

Općina Stari Grad je prije nekoliko mjeseci izdala dozvolu za privremeno korištenje prostora nekadašnjeg terena za odbojku na Bentbaši koji je bio u zapuštenom stanju. Prostor je izdat na period od 01. maja, 2013. godine do 01. maja, 2015. godine, saopćeno je iz Općine Stari Grad.