Postavljen video nadzor na raskrsnici na kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč

Klix.ba
1.2.2019. u 14:28
21
32
Postavljen video nadzor na raskrsnici na kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč
21
Postavljen video nadzor na raskrsnici na kojoj su poginule Selma Agić i Edita Malkoč Foto: Arhiv/Klix.ba
Općina Centar Sarajevo kao jedan od visokih prioriteta ima poboljšanje opće sigurnosti građana na području ove lokalne zajednice i šire, za šta redovno izdvaja značajna sredstva iz svog budžeta.
Jedan od posljednjih u nizu primjera je i finansiranje nabavke opreme za video nadzor frekventne raskrsnice u ulici Zmaja od Bosne između Zemaljskog muzeja BiH i Tehničke škole na Marijin Dvoru u cilju povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju i opće bezbjednosti građana.

Poznato je da taj dio glavne gradske saobraćajnice predstavlja kritičnu tačku kad je riječ o sigurnosti gdje su se događale teške saobraćajne nesreće i sa smrtnim posljedicama kao što je to bilo 10. oktobra 2016. godine kada su poginule studentice psihologije Selma Agić i Edita Malkoč.

Za nabavku opreme i postavljanje video nadzora na toj lokaciji Općina Centar je Drugoj policijskoj upravi MUP-a Kantona Sarajevo izdvojila 37.041 konvertibilnih maraka.

Nakon što je krajem decembra prošle godine urađena savremena server soba u sklopu sistema video nadzora, postavljene su na pomenutoj lokaciji četiri kamere - tri fiksne i jedna pokretna.

Općina Centar će u cilju povećanja sigurnosti učenika u saobraćaju nastaviti izdvajati sredstva za uspostavljenje video nadzora za efikasnije praćenje svih većih raskrsnica na svom području po prioritetima koje kao kritične tačke sa stanovišta sigurnosti odredi Druga policijska uprava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: