Sarajevo
40

Postavljen mobilijar na igralište i sportske plohe u parku Hastahana

Klix.ba
Trg prof.dr. Nijaza Durakovića- park Hastahana, ovog proljeća bit će pravo mjesto dječije igre i zabave, a svakako zbog sadržaja i brojnih novoizgrađenih sportskih igrališta i omiljeno mjesto okupljanja mladih, ali i odraslih Sarajlija.

Na igralište i sportske terene izgrađene u novembru prošle godine, ponovo je vraćen cjelokupan mobilijar i to na igralište za mali nogomet ponovo su postavljeni golovi, na košarkaškom terenu postavljene su dvije nove konstrukcije i koševi, a potrebni mobilijar za odbojku na pijesku instaliran je na igralište predviđeno za tu namjenu. Izvršena je i rekonstrukcija travnjaka, odnosno sjetva nove trave, a rekonstruisan je i travnjak u blizini i uz gumene podloge na novoizgrađenom dječijem igralištu.

Time je u potpunosti završen projekat izgradnje igrališta i sportskih terena na prostoru parka Hastahana, koji je u cijelosti finansirala Općina Centar, a izvođač radova bilo je preduzeće "Park". Radovi na izgradnji novih sportskih i rekreativnih sadržaja u parku Hastahana započeli su u novembru prošle godine i završeni su kako je i dogovoreno, osim rekonstrukcije travnjaka koja je i bila ostavljena za proljeće. Zbog potreba održavanja "Holiday marketa" u decembru i ledene plohe, pa i u januaru i februaru, koševi, golovi i ostali mobilijar sa igrališta bili su privremeno uklonjeni.

Proteklih dana radnici preduzeća "Park" vratili su i ponovo montirali mobilijar na igrališta, a povoljne vremenske prilike iskoristili su i za dogovorenu rekonstrukciju travnjaka. Prijedlog je i da na ove površine bude spriječeno parkiranje automobila, pa su u toku dogovori da uz rub budu postavljene žardinjere u koje će biti zasađen odgovarajući sadni materijal. Time će svi radovi u Hastahani dogovoreni s Općinom Centar biti završeni, a nove sportske plohe i dječije igralište biti pušteni u funkciju.