BiH
6

Postavljanjem poslaničkih pitanja počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Postavljanjem poslaničkih pitanja na koja će članovi Vijeća ministara odgovarati odmah, usmeno, počela je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon toga uslijedit će utvrđivanje dnevnog reda današnje sjednice na kojem bi trebalo da se nađe Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH, koji su predložili poslanici Amir Fazlić i Mirsad Đonlagić, a kojim se predviđa naplata RTV takse putem računa za električnu energiju.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i zahtjev Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatraju: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda.

Predviđeno je i razmatranje principa Prijedloga zakona o volonterskim aktivnostima koje organiziraju udruženja i fondacije, crkve i vjerske zajednice i institucije BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Pred poslanicima bi se, između ostalog, trebali naći i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH za 2015. godinu; Informacija o stanju iseljeništva kao i Informacija o stanju i pojavama vršnjačkog nasilja i nasilja među djecom u BiH.