Žal zbog tragične smrti
0

FOTO / Poštari prošli ulicama Prijedora sa slikom ubijenog kolege

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Više desetina zaposlenih u "Poštama Srpske" učestvovalo je danas u mirnoj protestnoj šetnji kroz Prijedor, izražavajući nezadovoljstvo zbog tragedije u kojoj je prošle sedmice život izgubio njihov kolega Draško Vidović iz Prijedora.

I radnici i predstavnici uprave organizacionih jedinica sa područja Prijedora i Banje Luke šetali su od zgrade glavne pošte u Prijedoru, pored Stanice javne bezbjednosti i Filijale Fonda PIO Republike Srpske, pa do prijedorske Opšte bolnice gdje je hospitalizovan Siniša Majkić koji je aktivirao ručnu bombu i ubio poštara dok je u petak, 8. februara, dijelio penzije.

Upravnik pošte 79101 Prijedor Boro Knežević rekao je Srni da današnjom mirnom protestnom šetnjom žele iskazati nezadovoljstvo i žaljenje zbog tragične smrti kolege i uputiti poruke nadležnim institucijama da učine sve da ovakve tragedije ubuduće budu spriječene.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
"Od policije očekujemo bolju zaštitu, naročito u vrijeme podjele penzija, a od Fonda PIO očekujemo da ne objavljuje kada će se dijeliti penzije. U Opštu bolnicu Prijedor, gdje leži ubica, nisu nam dozvolili da uđemo uz obrazloženje da je slučaj u nadležnosti tužilaštva", rekao je Knežević.

Učesnici protesta nosili su transparente sa porukama nadležnim institucijama i sliku stradalog kolege. Po okončanju šetnje, vratili su se u zgradu glavne pošte.

Foto: SRNA
Foto: SRNA
Poštara Draška Vidovića (43) u petak je ubio Siniša Majkić (24) u Donjim Orlovcima kod Prijedora. Majkić je s leđa prišao Vidoviću, otrgnuvši mu torbu i dok su se hrvali Majkić je aktivirao ručnu bombu od koje je Vidović poginuo. Majkić je povrijeđen i nalazi se u prijedorskoj bolnici.

"Pošte Srpske" saopštile su da su učinile sve da povećaju bezbjednost zaposlenih, te apelovale da institucije koje rade isplatu putem "Pošte" ne najavljuju kada počinju isplate, jer time direktno ugrožavaju živote zaposlenih.