Svađa u javnom prostoru
0

Postalo je očigledno da se Vukanović i Bjelica ne vole: Od njega se ništa dobro ne može naučiti

N. V.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Načelnik općine Sokolac Milovan Bjelica oštro je kritikovao rukovodstvo SDS-a koje ne želi da se ogradi od javnih istupa Nebojše Vukanovića, za koje smatra da nanose nemjerljivu štetu i stranci i Republici Srpskoj.

"Ukoliko se predsjednik SDS-a ograđuje od stavova članova stranke konkretno u slučaju gospodina Šešića, zašto to isto ne učini i kada pojedini poslanici SDS-a govore ružno i iznose neistine o gradonačelniku i načelnicima? Zašto i kome može da smeta saradnja lokalnih zajednica i dvojice demokratski izabranih političara", rekao je Bjelica aludirajući na Vukanovićeve prozivke jučerašnjeg druženja načelnika Sokoca i gradonačelnika Banje Luke.

Naime, Vukanović je u tekstu pod naslovom "Od Cicka se ništa dobro ne može naučiti", kritikovao susret Bjelice i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića navodeći da je načelnik Sokoca "tipičan predstavnik retrogradnih struktura iz prošlosti koje decenijama sputavaju bilo kakav razvoj i napredak" i da se on nikada ne bi sastao sa Bjelicom.

To je očigledno naljutilo SDS-ovog načelnika na Sokocu koji je potom objavio nekoliko statusa na Facebooku, ali i poduže mišljenje na OpštinaSokolac.net pod nazivom "Sujeta i lični animoziteti narodnog tribuna Nebojše Vukanovića".

U tom tekstu, Bjelica govori o svom dosadašnjem uspjehu i radu navodeći tako da mu nije jasno zbog čega ga Vukanović proziva, pogotovo ako se uzme u obzir da su nekada bili u boljim odnosima.

"Kako on objašnjava ove napade na mene, ovu priču o tome da on nikada ne bi došao na sastanak kod mene? Možda je tačnije da kaže 'ne bi nikada više' jer je itekako dolazio i tražio podršku", napisao je Bjelica.

Zatim je načelnik Sokoca odlučio uzvratiti istom mjerom te je nazvao Vukanovićevu politiku "ostrašćenom, a ne racionalnom", a doveo je u pitanje i Vukanovićev rad u politici.

"Nema u brojnim tekstovima i videopostovima ideja i prijedloga. Ne govori o tome šta kada se vlast promjeni. Nema priče o izbornom zakonu, o lustraciji. O kakvim promjenama govorimo ako sutra gospodin Vukanović postane predsjednik ili gradonačelnik pa odbije da se sastane s nekim iz SNSD-a npr.", rekao je Bjelica.