BiH
532

Poslušajte poruku hafiza Sulejmana Bugarija povodom Kurban-bajrama

Klix.ba
Imam Bijele džamije na Vratniku u Sarajevu hafiz Sulejman Bugari uputio je čestitku svim muslimanima povodom Kurban-bajrama.

"U ovim mubarek danima neka nam bude vodilja da istinski poželimo jedni drugima približavanje jednom i jedinom (Bogu). To približavanje otvara polje čistog djelovanja, sigurnosti, ljubavi, razumijevanja i napretka. Žrtvujmo se, žrtvujmo sve radi Njega, ne očekujući ništa. Kurban Šerif Mubarek Olsun", poručio je svim muslimanima hafiz Sulejman Bugari.

Hafiz Bugari je rekao i da je Dan Arefata jedan od najuzvišenijih dana kod Gospodara. To je dan prije Kurban-bajrama i dan kada je šejtan najponiženiji.

"Taj dan podsjeća čovjeka kako doći do spoznaje drugog. Arefat je mjesto gdje su se Adem i Hava sreli. To je simbolika tog mjesta. Imamo zadatak da upoznamo sebe, a to nećemo moći dok ne upoznamo nekog drugog. Onda ćemo shvatiti bit Arefata", kazao je Bugari u svojoj bajramskoj čestitiki.

Hafiz Sulejman Bugari jedan je od najutjecajnijih i najpopularnijih sarajevskih imama. Svojim otvorenim, iskrenim i inspirativnim dersovima (govorima), već godinama u Bijeloj džamiji, ali i na drugim mjestima širom BiH i svijeta, širi ljubav i istinu, okuplja mlade, stare, iste i različite.