{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslovni odbor RTVFBIH donio odluku o mjerama štednje

S
2.4.2009. u 18:55
0
2
Poslovni odbor RTVFBIH donio odluku o mjerama štednje
0
Poslovni odbor RTVFBIH donio odluku o mjerama štednje
Na današnjoj sjednici Poslovodni odbor Federalne radio-televizije donio odluku o mjerama štednje koje će se primjenjivati do kraja 2009. godine.
Mjere štednje koje su primjenjivane u drugoj polovini 2008. godine pokazale su izuzetne rezultate u finansijskom poslovanju. U prošloj godini RTVFBiH je ostvarila dobit u iznosu od 1.065.611,00 KM, a pri tom je imala najveći procent gledanosti programa u posljednje tri godine.

Poslovodni odbor RTVFBiH je zaključio da se i u ovoj godini nastavi primjenjivati ista politika poslovanja kako bi RTVFBiH uspostavila punu financijsku konsolidaciju. Iz tog razloga Poslovodni odbor je donio odluku o slijedećim mjerama štednje:

1. RTVFBiH u ovoj godini neće sudjelovati u koprudukcijama igranih programa i filmova. Naime, proteklih sedam godina RTVFBiH je uradila mnogo na podizanju domaće kinematografije sudjelujući u proizvodnji čak 15 igranih filmova. RTVFBiH je ponosna na ovu činjenicu jer naša zemlja sada ima nekoliko filmova i režisera priznatih u evropskim, pa i svjetskim okvirima.

Nažalost, u ovoj godini RTVFBiH neće moći sudjelovati u koprodukciji igranih filmova zbog sveopće recesije i Plana finansijske konsolidacije. RTVFBiH se ne namjerava trajno odreći filmske produkcije i vjerujemo da ćemo nakon provedbe konsolidacijskoga plana, biti u prilici da nastavimo s potporom domaćoj filmskoj produkciji, a do tada će RTVFBiH pružiti medijsku podršku domaćim igranim filmovima tokom njihove promocije.

2. RTVFBiH do kraja ove godine neće biti u mogućnosti samostalno finansirati i producirati komeracijalne manifestacije, festivale i ostale događaje slične prirode. Poslovodni odbor dao je preporuku programskim direktorima radija i televizije da neke od ovih manifestacija zadrže u programu, ali pod uvjetom da produkcijske troškove snose organizatori manifestacija.

3. RTVFBiH u ovoj godini neće povećavati broj uposlenih, navodi se u saopćenju Poslovnog odbora RTVFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: