{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslovna saradnja između Bosanske Krupe i Čakovca

23.4.2012. u 10:23
0
0
Poslovna saradnja između Bosanske Krupe i Čakovca
0
Prijateljske veze između Čakovčana i Krupljana sve se više produbljuju. U sklopu obilježavanja 21. aprila – Dana otpora agresiji na Bosanku Krupu, upriličeno je mnoštvo kulturnih i sportskih događaja. Svemu su prisustvovali ili direktno učestvovali i gosti, čakovečki košarkaši i članovi Pjevačkog zbora "Josip Štolcer Slavenski“.
Saradnja prijateljskih gradova u budućnosti se čini kao logičan slijed, čemu svjedoči i zainteresiranost gradonačelnika Čakovca Branka Šalamona za rad preduzeća za preradu i promet drveta "Smrča“ d.o.o. Bos. Krupa i za izgradnju Poslovne zone "Pilana“, što je u toku dvodnevne posjete i obišao.

Želeći se bolje upoznati sa stvarnim stanjem, a s ciljem pronalaženja modela za privrednu saradnju, gradonačelnik, njegovi zamjenici i pročelnik za privredu, obišli su s načelnikom Bosanske Krupe Arminom Halitovićem firmu "Smrča“ i Poslovnu zonu "Pilana“. Razgovarano je o svim mogućnostima, načinima saradnje, povezivanja i stvaranja uzajamne koristi. Najzanimljiviju mogućnost saradnje, kako se moglo primjetiti, gosti vide u oblasti drvne industrije, plasmana namještaja pomenute firme i snabdijevanje hrvatskog tržišta peletom.

Raspoloženje sa obje strane je takvo da se ubrzo očekuje plasman masivnog namještaja iz ovog preduzeća u Republiku Hrvatsku preko firmi iz grada Čakovca.

Inače, cijela priča o prijateljstvu krenula je prije tri godine kada su se počeli družiti košarkaši iz ova dva grada. KK “Bratstvo“ iz Bosanske Krupe je na svom gostovanju u Donjim Kraljevcima, kada je u juniorskoj kategoriji osvojio vrlo značajan turnir, igrao protiv ekipe Čakovca. Tako su ostvareni prvi kontakti i razmjenjene adrese. Od tada se redovno igraju utakmice prijateljstva i druže košarkaši ovih klubova.

Povezali su se i članovi kulturno-umjetničkih društava. Sada je sve to iniciralo i dolazak gradonačelnika grada Čakovec Branka Šalamona, njegove zamjenike i pročelnika za privredu u Bosansku Krupu, što bi uskoro trebalo rezultirati konkretnim zajedničkim aktivnosti, a naravno sve s ciljem unapređenja dviju sredina.

Novi susret prijatelja iz Bosanske Krupe i Čakovca zakazan je za kraj mjeseca maja u Čakovcu kada će biti nastavljeni razgovori na privrednom i turističkom planu, saradnji između ova dva grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: