BiH
12

Posljednji dani 2016. suhi i hladni, Božić bez snijega

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pretposljednja sedmica u 2016. godini bit će suha i stabilna što se tiče vremenskih prilika, bez kiše i snijega, te obilježena temperaturama između minus 8 i 14 stepeni celzija.

Kako javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, ponedjeljak će biti ispraćen maglom i niskom naoblakom, dok će u drugim krajevima biti vedro. Najviša dnevna temperatura zraka u sjevernim područjima će biti između -2 i 2, a u većini krajeva najviša dnevna temperatura zraka bit će između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U glavnom gradu danas će biti sunčano, a najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena celzija.

Pod utjecajem anticiklona do Božića se očekuje suho i stabilno vrijeme, bez većih izgleda za padavine. Tokom jutarnjih sati moguća je magla koja će u Krajini i Posavini biti dugotrajna i uz povećanu oblačnost, javlja FHMZ.

Danju će, u najvećem dijelu sedmice, preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. U Hercegovini će sunčani periodi biti duži.

Temperature će se kretati od -8 do -2, u unutrašnjosti, na jugu do 4, a maksimalne dnevne od 2 do 7 u Bosni, a u Hercegovini do 14 stepeni. Sa vikendom će jutarnje temperature djelimično porasti, pri tome će i dalje biti negativne, tokom dana će također biti malo toplije.

Prema riječima FHMZ-a, slično vrijeme nas očekuje od 26. do 31. decembra - isti raspon temperatura i jednako suho bez padavina.