Velike štete
68

Posljedice nevremena u Semberiji: Jedna osoba poginula, uništeni usjevi i plastenici

I.Č.
Foto: BN
Foto: BN
Jedna osoba je smrtno stradala, a više ih je povrijeđeno u jučerašnjem nevremenu koje je zahvatilo Semberiju, potvrđeno je u Domu zdravlja Bijeljina za Klix.ba.

"U proteklih 12 časova bijeljinskog doma zdravlja javilo se 10 pacijenata sa povredama zadobijenim prilikom sanacije posljedica nevremena u Semberiji. Pri tome je jedna osoba smrtno stradala usljed pada sa krova pomoćnog objekta", odgovorili su nam iz Doma zdravlja Bijeljina.

Stradao je, kako piše Fena, šezdesetsedmogodišnji muškarac iz Gornje Čađavice kada je pokušavao da sanira štetu koju mu je prouzrokovalo nevrijeme. Od 10 osoba koje su zadobile povrede tokom sanacije štete koju je uzrokovao vjetar jedna je teže povrijeđena.

Olujni vjetar praćen kišom je jučer u Bijeljini i okolnim mjestima počupao više desetina stabala, a ogromna šteta načinjena je na brojnim imanjima semberskih poljoprivrednika.

Predsjednik Asocijacije poljoprivrednih udruženja Semberije Risto Arsenović kazao je za Klix.ba da je najveća šteta nastala na plastenicima i ratarskom kukuruzu.

"Vjetar je oštetio mnogo kuća, pomoćnih objekata, stabala... Najveća je šteta na plasteničkoj poljoprivredi. Proizvođači ratarskog kukuruza će pretrpjeti određenu štetu, ali će nešto pokušati da se podigne, vrati. Haos bi bio tek da je bilo leda", kazao je Arsenović.

Dodao je da sve zavisi od područja do područja koje je zahvatilo nevrijeme, ali da će šteta biti od 50 do 70 posto na kukuruzu.

"Teško je govoriti o procjenama. Prednost je što nije bilo leda i grada, ali je ipak bilo strašno kako je vjetar puhao. Bili smo uvjereni da će nastati veća katastrofa", kazao je Arsenović.