{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanik Irfan Ajanović nezadovoljan izvještavanjem FTV-a sa sjednica Parlamenta

F
5.9.2007. u 13:10
0
0
Poslanik Irfan Ajanović nezadovoljan izvještavanjem FTV-a sa sjednica Parlamenta
0
Poslanik Irfan Ajanović nezadovoljan izvještavanjem FTV-a sa sjednica Parlamenta
U Sarajevu je danas nastavljena redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, otvorena prije ljetnje pauze u radu Parlamenta. Irfan Ajanović smatra da je izvještavanje FTV-a bilo pristrasno, u korist određenih stranaka.
Na početku zasjedanja poslanici su prihvatili Prijedlog zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača nad ustanovama socijalne zaštite u Federaciji BiH.

Ovaj zakonski prijedlog uputila je u parlamentranu proceduru Federalna vlada. Jedna od Vladinih namjera je da zakonski prenese u svoju nadležnost ustanove za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica u Bakovićima i Fojnici, Zavod za zaštitu djece i omladine u Pazariću, Zavod za vaspitanje muške djece i omladine u Sarajevu te Zavod za vaspitanje ženske djece i omladine u Ljubuškom. Ove ustanove, naime, imaju problema u poslovanju zbog neriješenog pitanja njihovih osnivača.

Amandmanom poslanice Nermine Ćemalović koji je odbacila Vlada, ali je prihvatio Predstavnički dom, predviđeno je da u FBiH egzistira jedan zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica, i to pravnim objedinjavanjem zavoda u Fojnici i Bakovićima. Sjedište objedinjenog zavoda treba da bude u Fojnici, navela je Ćemalović.

Na dnevnom redu današnje sjednice su i Prijedlog zakona o finansiranju političkih stranaka te prijedlog poslovnika Predstavničkog doma.

Poslanik Irfan Ajanović insistira da u dnevni red bude uvršten i prijedlog zaključka kojim treba osuditi način na koji Federalna televizija izvještava javnost sa sjednica Federalnog parlamenta.

Ajanović smatra da je u sinoćnjoj hronici nakon sjednice Predstavničkog doma FTV pristrasno izvještavala o događanjima na tom zasjedanju, i to u korist određenih političkih stranaka.

Ajanović dodaje da ipak pozdravlja odluku FTV-a da emitira hronike nakon svake sjednice u Parlamentu FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: