SDP
0

Poslanik Ahmedinović mogao bi biti izbačen iz stranke

FENA
Kantonalni odbor SDP-a Tuzla osudio je ponašanje Refika Ahmedinovića, člana Glavnog odbora SDP-a i poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona prema stranačkoj koleginici Suadi Mujčinović i od Glavnog odbora zatražio isključenje Refika Ahmedinovića iz stranke, saopćeno je na današnjoj pres-konferenciji.

Refik Ahmedinović jučer je u Tuzli fizički napao Suadu Mujčinović, potpredsjednicu Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla. Policajci su registrovali incident. Suada Mujčinović je izjavila da ju je Refik Ahmedinović ošamario, dok on tvrdi da je nije ošamario već odgurnuo, jer ga je provocirala i namjerno napravila scenu.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Tomo Vidović na pres-konferenciji je rekao da je ovakvo ponašanje nedopustivo, nije u skladu sa stranačkom politikom i da nasilnika treba isključiti iz SDP-a. To će tražiti od Glavnog odbora.

Kako je rečeno, oni su i ranije imali nesuglasice i probleme u komunikaciji, ali ovo je predstavljalo atak na dostojanstvo ličnosti i narušavanje ugleda SDP-a.

Refik Ahmedinović je rekao da je to zavjera i da će uskoro razotkriti kriminalne radnje unutar te stranke.