{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici traže da Vlada predloži zakon o plaćama u svim federalnim institucijama

F
8.4.2008. u 13:21
0
0
Poslanici traže da Vlada predloži zakon o plaćama u svim federalnim institucijama
0
Poslanici traže da Vlada predloži zakon o plaćama u svim federalnim institucijama
U današnjem nastavku 11. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH u Sarajevu poslanici su, na prijedlog parlamentarne Komisije za izbor i imenovanja, zadužili Federalnu vladu da u roku od 45 dana uputi u parlamentarnu proceduru prijedlog zakona o plaćama u federalnim institucijama.
Budući zakon treba da obuhvati sve direkcije, uprave, agencije i komisije formirane na temelju federalnih zakona ili drugih akata nadležnih federalnih organa, zaključeno je.

Ovakav zaključak predložen je i usvojen većinom glasova nakon što su poslanici razmotrili ovogodišnji finansijski plan i program rada Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH te finansijski plan Federalne regulatorne komisije za električnu energiju (FERK).

U sadašanjoj federalnoj legislativi, naime, postoji zakon o plaćama izabranih federalnih dužnosnika. Svrha prijedloga Komisije za izbor i imenovanja je da legislativno bude uređeno i pitanje plaća u svim institucijama utemeljenim na osnovu federalnih propisa i akata, obrazloženo je.

U Predstavničkom domu u toku je rasprava povodom obimnog dokumenta upućenog iz Vlade FBiH koji se odnosi na strateški plan i program energetskog sektora Federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: