{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici sutra o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH

F
11.4.2007. u 15:50
0
0
Poslanici sutra o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH
0
Poslanici sutra o izmjenama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu trebalo da u prvom čitanju razmatra Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH čiji je predlagač Dom naroda.
Predviđeno je da u prvom čitanju bude razmatran i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konkurenciji BiH, koji je predložio poslanik Milorad Živković kao i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o industrijskom vlasništvu u BiH, čiji su predlagači poslanici Selim Bešlagić i Mirjana Malić.

Trebao bi biti razmatran i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o okviru deviznog poslovanja u BiH po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu izvještaji Komisije Kolegija o nastojanju za postizanje sporazuma o zahtjevu poslanika Remzije Kadrića za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH po skraćenom postupku, kao i o prijedlogu za uvrštavanje u dnevni red „Informacije Vijeća ministara o povećanju dnevnica i drugih prinadležnosti u institucijama BiH“ čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović.

Pred poslanicima će se naći i izvještaji Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji za 2005. državnih institucija, Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2006. i Izvještaj o zaštiti ličnih podataka u BiH i o radu Komisije za zaštitu ličnih podataka za 2006. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: