|

Poslanici Socijalističke partije u NSRS-u traže smjenu svog ministra Petra Đokića

Poslanici Socijalističke partije u NSRS-u traže smjenu svog ministra Petra Đokića
4
Klix.ba
24.1.2020. u 07:24
14
komentara
4

dijeljenja
Poslanici Socijalističke partije u NSRS-u traže smjenu svog ministra Petra Đokića Foto: F. K./Klix.ba
Poslanici Socijalističke partije (SP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražili su sinoć od premijera RS-a Radovana Viškovića smjenu ministra rudarstva i energetike Petra Đokića koji je lider SP-a.
Predsjednik poslaničkog Kluba SP-a Maksim Skoko kazao je novinarima sa će dopis s tim zahtjevom uputiti entitetskom predsjedniku Vlade.

Na sjednici Kluba su donijeli zaključak da će nastaviti djelovanje kao poslanici SP-a, u okviru vladajuće koalicije RS, prenosi Fena.

Prethodno je pet poslanika SP-a napustilo sjednicu Izvršnog odbora partije te održalo sastanak Kluba poslanika.

"Jasno je da ne postoji podrška za ono što predsjednik partije radi u svojstvu ministra rudarstva i energetike. Naš prioritet je da sačuvamo ugled partije, ugled institucija RS i ugled ministarstva", ustvrdio je Skoko.I predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banja Luka i poslanik Goran Selak naveo je da nijedan pojedinac ne može da bude iznad statuta partije ili da radi suprotno politikama za koje se zalažu socijalisti.

Tvrdi da je napuštanje sastanka logičan odgovor na pokušaje da se zataškaju problemi u SP-u.

S druge strane Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) saopćio je da ne podržava samoinicijativno djelovanje grupe narodnih poslanika ove partije i da odbacuje kao neosnovane njihove zahtjeve za smjenu lidera SP-a Petra Đokića.

Izvršni odbor Glavnog odbora SP-a na današnjoj sjednici je zauzeo stav da daje punu podršku Đokiću.

"Najviši organi SP-a će u narednom periodu donijeti određene odluke u skladu sa statutom partije povodom ove samoinicijative grupe poslanika SP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske", dodaje se u saopćenju.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...