SIPA
0

Poslanici RS-a na informativnim razgovorima

SRNA
Šef Kluba Stranke za BiH u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Muharem Murselović potvrdio je Srni da je danas u zgradi skupštine obavio razgovor sa službenicima SIPE u vezi izgradnje zgrade Vlade u Banjaluci.

"Predstavnicima SIPA-e sam rekao da poslanici nisu davali saglasnost ni na kakve ugovore ni anekse ugovora, ali smo načelno prihvatili zaključak vezan za izgradnju Vlade čiji je podnosilac Vlada RS", rekao je Murselović.

On je podsjetio da je kao i svi poslanici u Narodnoj skupštini dobio informaciju o izgradnji administrativnog sjedišta Vlade RS koje je krajem 2007. godine podnijela Vlada i prihvatio parlament. 

Prema njegovim riječima, u pomenutom tekstu je navedeno da parlament Republike Srpske podržava opredjeljenje Vlade da obezbijedi adekvatne uslove za funkcionisanje najvažnijih organa RS, kao i da će Vlada provesti aktivnosti na izgradnji objekata, te da je postupila objektivno i kao dobar domaćin.

Murselović je potvrdio da su predstavnici SIPA-e tokom protekla dva dana obavili razgovore sa svim šefovima poslaničkih klubova u NS RS i sa generalnim sekretarom parlamenta.

Predsjednik Kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Borislav Bojić ranije je rekao Srni da su pripadnici SIPA-e razgovarali sa njim u Banjaluci i naveo da to nije bio informativni razgovor.

"Razgovor se odnosio na izgradnju Administrativnog centra Vlade RS, a sve što sam im rekao to je ono što sam govorio i u Narodnoj skupštini i o tome ima i zapisnik", rekao je Bojić.
Srna saznaje da su pripadnici SIPA-e razgovorali sa predsjednicima kluba SNSD-a Željkom Mirjanićem, PDP-a Branislavom Borenovićem i DNS-a Željkom Rodićem.

Do sada je saslušano više do sto lica, među kojima su i vlasnici zemljišta preko kojeg treba da prođe autoput Banjaluka - Gradiška.