{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici odobrili Nacrt zakona o razvojnoj banci u FBiH

F
10.1.2008. u 12:08
0
0
Poslanici odobrili Nacrt zakona o razvojnoj banci u FBiH
0
Poslanici odobrili Nacrt zakona o razvojnoj banci u FBiH
Poslanici Predstavničkog doma Federalnog parlamenta odobrili su u današnjem nastavku osme redovne sjednice Doma u Sarajevu Nacrt zakona o razvojnoj banci Federacije BiH.
Razvojna banka ima osnovnu zadaću da pod najpovoljnijim kreditnim uslovima finansira obnovu i razvoj malog i srednjeg biznisa kroz kreditne linije. Na klasičnim principima bankarstva upravljat će do sada implementiranim projektima te implementirati nove, obezbijediti zaštitu novca i učiniti ga maksimalno efikasnim s prvenstvenom namjenom da se pruži maksimalna podrška povećanju zaposlenosti, bruto nacionalnog dohotka i u ukupnog razvoja FBiH.

Postojeći kapital Investicijske banke postaće kapital razvojne banke i bit će uvećan za 400 miliona KM iz budžeta Federacije BiH u naredne tri godine.Obrazloženo je i da će sve poslovne aktivnosti banka realizovati samostalno i skupa s komercijalnim bankama partnerima.

Odluka o osnivanju i poslovanju Investicijske banke Federacije BiH prestat će da važi kad ovaj zakon o razvojnoj banci bude konačno usvojen u Parlamentu FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: