{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici odbili hitni postupak za razmatranje Prijedloga zakona o imunitetu

F
31.7.2007. u 13:20
0
0
Poslanici odbili hitni postupak za razmatranje Prijedloga zakona o imunitetu
0
Poslanici odbili hitni postupak za razmatranje Prijedloga zakona o imunitetu
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas nije podržao zahtjev poslanika Nike Lozančića da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o imunitetu Bosne i Hercegovine.
U vezi s ovim zakonom jučer je zabrinutost izrazio i visoki predstavnik Miroslav Lajčak. Ovaj zakonski prijedlog koji će biti razmatran u redovnoj parlamentarnoj proceduri predviđa da nosioci najviših funkcija u Bosni i Hercegovini neće krivično ili građanski odgovarati za bilo koji postupak izvršen u okviru njihove dužnosti.

Poslanici nisu dali suglasnost ni na hitno razmatranje prijedloga zakona o primjeni Sporazuma o izmjeni i pristupanju centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Hitno razmatranje je zatražila Komisija za vanjsku trgovinu i carine čiji je predstavnik Jerko Ivanković Lijanović pojasnio kako je spomenuti zakon potrebno donijeti prije nego parlament da suglasnost za ratifikaciju sporazuma o Izmjeni i pristupanju CEFTA-i.

Poslanici su u nastavku sjednice usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku te u drugom čitanju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Zakona o administrativnim taksama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: