{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici iz RS-a protiv prijedloga budžeta

S
16.12.2009. u 20:09
0
2
Poslanici iz RS-a protiv prijedloga budžeta
0
Poslanici iz RS-a protiv prijedloga budžeta
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije danas podržao u prvom čitanju Prijedlog zakona o Budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2010. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.
Protiv ovakvog prijedloga budžeta bili su poslanici iz Republike Srpske.

S obzirom na ovakvu odluku parlamenta, Ministarstvo finansija i trezora BiH dužno je da pripremi novi nacrt budžeta i uputi ga Savjetu ministara BiH na usvajanje.

Poslanici nisu usvojili zaključak koji je predložio predsjedavajući ovog doma Milorad
Živković da se prijedlog budžeta vrati na ponovno razmtranje Fiskalnom savjetu BiH i Predsjedništvu BiH.

Predsjedništvo BiH, preglasavanjem srpskog člana, uvećalo je sredstva za finansiranje projekta održivog povratka za 24,5 miliona KM, što je na nivou 2009. godine.

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH najavili su da će amandmanima tražiti vraćanje budžeta u okvir koji je utvrdio Savjet ministara BiH.

Prema riječima zamjenika predsjedavajućeg Kluba poslanika SNSD-a Lazara Prodanovića, poslanici ove stranke smatraju da je Prijedlog budžeta BiH potrebno sa predloženih vratiti na iznos od 1.028.534.00 KM, kojem bi bila dodata sredstva za vraćanje spoljnog duga BiH.

"Neophodno je da se povećanje od 24,5 miliona KM sa Jedinstvenog računa Uprave za indirektno oporezivanje namijenjenih za finansiranje programa povratka izbjeglih i raseljenih lica vrati sa 713,5 miliona na 689 miliona KM", precizirao je Prodanović.

On je najavio da će SNSD amandmanima pokušati da koriguje Prijedlog budžeta BiH za 2010. godinu.

"Smatramo realnim da se 35 miliona KM za povratak obezbijedi putem smanjenja sredstava za kapitalne investicije ili linearnim smanjenjem rashodovne strane budžeta za 24,5 miliona KM", objasnio je Prodanović.

Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić predstavio je danas poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2010. godinu, u ukupnom iznosu od 1.390.389.000 KM, što je za dva odsto manje od budžeta za ovu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: