{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslanici danas o plaćama te o inicijativi za smjenu Alkalaja, Šepića i Crnatka

F
4.6.2008. u 07:59
0
0
Poslanici danas o plaćama te o inicijativi za smjenu Alkalaja, Šepića i Crnatka
0
Poslanici danas o plaćama te o inicijativi za smjenu Alkalaja, Šepića i Crnatka
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi danas, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo da se izjasni o više zakonskih prijedloga o kojima je već obavljena rasprava.
To su, između ostalih: Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, Prijedlog zakona o Fiskalnom vijeću BiH te Prijedlog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima.

Po okončanju ove, planirano je održavanje nove sjednice Predstavničkog doma na čijem dnevnom redu bi trebalo da bude potvrđivanje odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o razrješenju ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja, zamjenika ministra civilnih poslova BiH Senada Šepića i zamjenika ministra odbrane za politiku i planiranje Igora Crnatka.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić je početkom maja pokrenuo inicijativu za njihovo razrješenje s dužnosti nakon odluke Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) kojom im je zbog kršenja Zakona o sukobu interesa zabranjeno kandidiranje za bilo koju neposredno ili posredno izabranu funkciju u naredne četiri godine.

Poslanici bi u drugom čitanju trebalo da razmatraju Prijedlog okvirnog zakona o srednjem stručnom obrazovanju i obuci u BiH, Prijedlog zakona o Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Predviđena je i rasprava o principima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama BiH, te Prijedloga zakona o graničnoj kontroli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: