{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poskupjele cigarete iz domaće proizvodnje

N
7.1.2005. u 13:40
0
0
Poskupjele cigarete iz domaće proizvodnje
0
Poskupjele cigarete iz domaće proizvodnje
Sve cigarete iz domaće proizvodnje na bosanskohercegovačkom tržištu od danas su poskupjele, javlja dopisnik agencije NINA.
Prema riječima predsjednika Grupacije za proizvodnju i preradu duhana pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH i predstavnika Tvornice duhana Sarajevo Orhana Robovića, utvrđene su nove maloprodajne cijene domaćih cigareta.

"Cigarete koje su koštale 1 KM sada koštaju 1,20 KM, one koje su koštale 1,50 KM sada su 1,70 KM, a one što su bile 2 KM sada su 2,50 KM", kazao je Robović.

Dodao je da će se iduće sedmice održati sastanak s predstavnicima Federalne duhanske grupacije, predstavnicima duhanske grupacije iz RS-a, te s Ministarstvom finansija i Upravom za neizravno oporezivanje BiH.

Razlog tog sastanka, kako ističe Robović, još je jedan pokušaj da se donese jedinstven zakon o duhanskim proizvodima na razini BiH, te da se utvrde tri grupe cigareta, kako bi se prema njima utvrdile tri grupe akciza, jer samo na taj način se može zaštititi domaća proizvodnja.

"Povećanje cijena cigareta za državni proračun predstavlja samo kap u moru, a ne kako mnogi ističu povećanje od 100 miliona KM", kazao je Robović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: