{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Poskidani poklopci sa šahtova u nekoliko sarajevskih ulica

S
24.10.2011. u 20:15
0
91
Poskidani poklopci sa šahtova u nekoliko sarajevskih ulica
0
U nekoliko ulica u općini Novo Sarajevo pješaci, ali i automobili već danima moraju zaobilaziti šahtove sa kojih je očigledno neko namjerno skinuo poklopce.
Nije prvi put da se neko dosjetio da bi se poklopci sa šahtova mogli prodati u staro željezo, ali se naželost već danima niko nije dosjetio da bi otvorene rupe na prometnim cestama trebalo i zatvoriti, kako neko ne bi upao u njih i povrijedio se.

U ulici Porodice Ribar u naselju Hrasno građani su se sami snašli pa su rupe obilježili granjem. U Grbavičkoj se toga još nisu dosjetili, ali ako žele da im djeca ne polome noge, jer se u blizini nalazi škola, morat će uraditi nešto slično. Ista je situacija i u ulici Trg heroja.

U gradskom "Vodovodu i kanalizaciji" su nam rekli da se radi o šahtovima koje oni održavaju, ali ne i to kada će ih zatvoriti. U svakom slučaju, ako baš ne morate noću hodati ovim ulicama i nemojte, ili bar budite oprezni.

Da otvoreni šahtovi nisu nimalo bezazleni svjedoči i slučaj kada je G. A. 1934. godište, prije nekoliko dana prilikom izlaska iz porodične kuće u sarajevskoj ulici Gornja Breka upao u šaht za vodu i preminuo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: