U Sarajevu
59

Posjetitelji Diplomatskog zimskog bazara imaju priliku upoznati tradiciju brojnih zemalja

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Posjetitelji Diplomatskog zimskog bazara u Sarajevu imaju priliku upoznati tradiciju brojnih zemalja. Bazar se održava u Dvorani Mirza Delibašić.

Građani Bosne i Hercegovine i stranci mogu uživati u kulinarskim specijalitetima i kulturama zemalja širom svijeta te prikupiti finansijska sredstva za pomoć djeci i mladima u stanju potrebe u Bosni i Hercegovini.

Naravno, priliku da izlažu imaju i lokalni izlagači, a otvoren je i poseban kutak za djecu.

"45 zemalja danas učestvuju u Diplomatskom zimskom bazaru. Ove godine nam se pridružilo devet 'novih' zemalja. Tu je i 800 volontera. Nadam se da ćemo uspjeti prikupiti sredstva zahvaljujući kojim ćemo pomoći djeci i mladima u Bosni i Hercegovini. Pomažemo onima koji se suočavaju s raznim poteškoćama - djeci koja boluju od raka, siročadi, djeci koja su u teškoj finansijskoj situaciji... Dakle, pomažemo djeci i mladima širom zemlje", kazala je Gry Reinersten, predsjednica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara.

Dodala je da imaju jako puno posjetilaca i nada se da će uspjeti prikupiti mnogo više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

Ilona Stölken, članica Organizacionog odbora Diplomatskog zimskog bazara, se zahvalila sponzorima.

"Imamo 18 sponzora koji su pomogli da se iz inostranstva donese hrana i razni predmeti koje ćemo danas ovdje prodavati. Zajedno možemo puno više", dodala je.