BiH
0

GuGu bazar: Kupovinom poklona usrećite jedno dijete ili majku

Klix.ba
26. GuGu bazar
26. GuGu bazar
Majke i volonteri GuGu portala održat će u nedjelju, 21. aprila, 27. GuGu bazar u prostorijama Centra za zdravo starenje općine Novo Sarajevo. Na bazaru će se naći donirana odjeća, obuća, igračke i nakit, koji se mogu iskoristiti kao odlični pokloni vašim najdražim.

Sama ideja o osnivanju jednog ovakvog bazara je proistekla iz razgovora na GuGu portalu između roditelja, kako bi svake sedmice pomogli jednom djetetu ili samohranoj majci.

"Od tada pa do danas je prošlo 26 bazara i svi su bazirani na istom principu. Najprije se prikupljaju donacije u odjeći, obući, igračkama i nakitu i to je odlična prilika za one koji ne znaju šta bi sa starim stvarima, poklone ih u dobrotvorne svrhe", navode iz GuGu tima.

Prikupljene stvari se potom razvrstavaju, slažu i prodaju na samom Bazaru koji se održava jednom mjesečno, uglavnom subotom.

"Sav prikupljeni novac se utroši za kupovinu hrane, higijenskih proizvoda ili uplata za liječenje i kupovinu lijekova našim sugrađanima. Također, imamo nekoliko osnovnoškolaca – stipendista. Na Bazaru su prisutni i komercijalni izlagači, čiji dio prihoda također ide u fond Bazara iz kojeg se dalje raspoređuju donacije", navode iz GuGu tima.

Zbog velikog interesa, GuGu bazar će biti održan i u nedjelju, 21. aprila, od 12 do 14 sati.