{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posjeta: Turska delegacija u posjeti BiH

F
17.6.2008. u 16:30
0
0
Posjeta: Turska delegacija u posjeti BiH
0
Posjeta: Turska delegacija u posjeti BiH
Visoka vojna delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Turske koju predvodi general pukovnik Servet Yoruk boravi u posjeti Ministarstvu odbrane (MO) i Oružanim snagama (OS) BiH.
Delegaciju od devet generala koji obavljaju značajne dužnosti u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Turske danas je u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu primio general major Miladin Milojčić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici MO i OS BiH, general Milojčić se zahvalio za izuzetnu višegodišnju podršku i pomoć prijateljske Republike Turske Oružanim snagama BiH, posebno u oblasti edukacije i obuke pripadnika OS BiH u Turskoj.

On je upoznao goste sa dosadašnjim rezultatima postignutim u oblasti reforme odbrane u BiH, kao i aktivnostima i planovima MO i OS BiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

General Yoruk se zahvalio na dobrodošlici, te izrazio snažnu podršku Oružanih snaga Republike Turske daljnjem procesu reforme odbrane u BiH na njenom putu ka priključenju NATO-u.

Ovom prilikom ocjenjena je uspješnom dosadašnja saradnja dvije zemlje u oblasti odbrane, te izražena želja za nastavkom i proširenjem svih vidova vojne saradnje u narednom periodu.

Susretu je prisustvovao i vojni ataše Republike Turske u BiH brigadir Fedai Unsal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: