{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posjeta i pokloni za osmijeh djece koja leže u bolnici

F
19.4.2011. u 16:17
0
19
Posjeta i pokloni za osmijeh djece koja leže u bolnici
0
Komandant NATO-ovog štaba Sarajevo brigadni general David Enyeart posjetio je danas bolnicu Koševo gdje je djeci smještenoj na Pedijatrijskoj klinici, Klinici za dječiju hirurgiju i Klinici za ortopediju i traumatologiju uručio prigodne poklone.
Ovo je 10. godina da NATO-ov štab Sarajevo organizira posjetu Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu da bi iskazao podršku djeci i olakšao im boravak u bolnici.

Brigadni general Enyeart je bolnicu posjetio sa suprugom Catherine L. Enyeart, a domaćin im je bio generalni direktor Kliničkog centra Faris Gavrankapetanović.

“Nadam se da ću uspjeti vratiti osmijeh na lica djeci koja leže ovdje, jer ona su budućnost. To je jedan od razloga zašto smo ovdje, da pokušamo da im vratimo osmijeh na lice”, kazao je general Enyeart novinarima.

Dodao je da su planirali već duže vremena da dođu, međutim, zbog gripe, zabrane posjeta i drugih obaveza nisu to mogli uraditi prije.

Generalni direktor Kliničkog centra Faris Gavrankapetanović je, zahvalivši Komandi NATO-a u BiH, kazao da posljednjih deset godina NATO dolazi pred božićne ili uskršnje praznike i dijeli poklone djeci u Kliničkom centru, na Pedijatrijskoj klinici, Klinici za dječiju hirurgiju, Klinici za ortopediju i traumatologiju i Odjeljenju za dječiju psihijatriju.

Direktorica Pedijatrijske klinike Senka Mesihović-Dinarević istaknula je da će ova prijateljska posjeta svakako izazvati osmijehe na licima njihovih pacijenata.

“Ovdje je najsenzitivnija populacija Bosne i Hercegovine za koju svi timski radimo da imamo zdravu naciju, da i mi idemo dalje u sve ove evropske integracije”, kazala je Mesihović-Dinarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: