{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posjeta generala Petera Pearsona Ministarstvu odbrane i OSBiH

F
8.11.2007. u 17:32
0
0
Posjeta generala Petera Pearsona Ministarstvu odbrane i OSBiH
0
Posjeta generala Petera Pearsona Ministarstvu odbrane i OSBiH
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić sa zamjenicom ministra odbrane Marinom Pendeš i načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnikom Sifetom Podžićem primio je danas u posjetu zamjenika komandanta Združene komande zajedničkih snaga NATO-a u Napulju generala Petera Pearsona i komandanta NATO-ovog štaba u Sarajevu generala Richarda Wightmana.
Na brifingu koji je organiziran ovim povodom general Peter Pearson je sveobuhvatno informiran o rezultatima u procesu reformi odbrane i planovima za 2008. godinu.

Ministar Cikotić je posebno naglasio pozitivne efekte reforme odbrane na ukupna reformska kretanja u BiH i očekivanja u narednom periodu u procesu pristupanja NATO-u. Govoreno je i o mogućem razvoju operativnih sposobnosti OSBiH za nesmetano učešće u NATO-ovim operacijama podrške miru.

General Pearson je čestitao na dosada postignutim rezultatima i dao punu podršku Bosni i Hercegovini na putu ka NATO-u.

Istaknuta je i odlična saradnja NATO-ovog štaba u Sarajevu i Oružanih snaga BiH te obostrano izražena želja za nastavkom uspješne saradnje na ostvarivanju dogovorenih partnerskih ciljeva, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: