BiH
0

Posjeta delegacije vlade FBiH Tuzlanskom i Posavskom kantonu

FENA
Delegacija Vlade Federacije BiH s premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem na čelu u utorak i srijedu boravit će u posjeti općinama Tuzlanskog kantona (utorak) i Posavskom (srijeda) gdje je planirano i održavanje 48. sjednice Vlade FBiH.

U utorak, 11. marta predviđen je sastanak s načelnikom Općine Banovići i posjeta Rudniku mrkog uglja Banovići. Nakon toga je planiran sastanak s načelnikom Općine Živinice i posjeta “Konjuhu” Živinice. U poslijepodnevnim satima bit će održan i sastanak s načelnikom Općine Srebrenik.

U srijedu je predviđen sastanak s delegacijom Vlade Posavskog kantona, nakon čega će u Orašju biti održana 48. sjednice Vlade FBiH.

Također, tog dana bit će svečano obilježen početak realizacije Projekta “Komasacija zemljišta Odžak-Orašje” u mjestu Borota (cesta Orašje - Odžak, između Pruda i Gornje Dubice) te održana prezentacija projekta “Komasacija zemljišta”.

Poslijepodne u srijedu planirana je i posjeta preduzeću “Sejdić komerc”, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.