{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posebna poštanska marka u povodu dolaska pape u Banja Luku

19.6.2003. u 23:20
0
0
Posebna poštanska marka u povodu dolaska pape u Banja Luku
0
Posebna poštanska marka u povodu dolaska pape u Banja Luku
Predstavnici organizacionog odbora za doček svetog oca pape potvrdili su danas da će papu u nedjelju 22. juna na banjalučkom aerodromu dočekati najviši zvaničnici izvršne i zakonodavne vlasti Bosne i Hercegovine.
Kako prenosi 'Glas Amerike', većina aktivnosti za doček svetog oca pape je završena izjavio je danas u Banja Luci član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik oranizacionog odbora za posjetu pape, Dragan Čović, precizirajući da je posebno zadovoljan bezbjednosnim pripremama za ovaj događaj.

"I ono što nas raduje sa aspekta sigurnosti, uistinu se, u suglasju i sa koordinacijom sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srpske i ministra Đerića, koordinira aktivnost SFOR-a i Evropske policije što smo i danas mogli vidjeti tako da su i određena tehnička rješenja konkretno razmatrana. Donesene su i određene odluke kako bi se i iz zraka i sa kopna i na svaki drugi mogući način u tehničkom i personalnom smislu ovaj događaj pratio sa punim kapacitetom."

Predsjednik Republike Srpske, Dragan Čavić je danas poručio građanima ovog entiteta da je dolazak pape događaj koji mora biti pozdravljen. "To je prilika da pokažemo da su iza nas mnoge frustracije prošlog vremena i da smo okrenuti ka budućim događajima i da smo potpuno sposobni i spremni da ugostimo sve ljude dobre volje i da im omogućimo da ispoljavaju i svoja religijska i svaka druga ubjeđenja potpuno slobodno i time neće biti ništa ugroženo od vrijednosti bilo koga."

Dodajmo da su danas pripadnici specijalnih jedinica SFOR-a i lokalne policije zajedno izvršili antitetrorističku pretragu objekata i podzemnih otvora na lokaciji Petrićevac gdje će biti održana centralna manifestacija prilikom dolaska pape u Banjaluku.

Inače, ovo područje već sedam dana danonoćno obezbjeđuje policija. Danas je otvoren i specijalni press centar a saopšteno je da se za praćenje papine posjete akreditovao 751 novinar ili snimatelj, a među akreditovanim su i predstavnici najvećih svjetskih novinskih Radio i TV kuća.

Ujedno, kako je najavljeno, večeras će biti promovisana i posebna poštanska marka, koja je posvećena dolasku pape u Banja Luku i proglašenju Banjalučanina Ivana Merca blaženim.

www.papaubih.ba

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: