{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poruka SDU-a ministru Heći

F
4.2.2008. u 18:51
0
0
Poruka SDU-a ministru Heći
0
Poruka SDU-a ministru Heći
Predsjedništvo Socijaldemokratske unije Unsko-sanskog kantona poručilo je danas, u povodu najave gradnje hidroelektrane na rijeci Unac kod Martin Broda, da će Krajišnici, "kao i do sada, znati i umjeti odbraniti vrijednosti i ljepote USK-a od nezajažljive pohlepe političkih moćnika".
Niko nema pravo, pa ni ministar Hećo i njegovi mentori, takvu prirodnu ljepotu oduzeti budućim generacijama, naglašeno je u poruci SDU-a.

Članstvo SDU-a USK nezadovoljno je zbog nemara prethodnih i sadašnjih vlasti FBiH u razvoju ovog kantona. Smatra da i sada izostaje sveobuhvatan pristup razvoju privrede te regije i da se javlja nezapamćeno interesiranje resornog ministra Heće i njegovih mentora za izgradnju hidroelektrana na području USK-a.

Uništavanje prirodnih ljepota nauštrb kvaliteta života građana USK-a i bogatstva ovoga kraja politički i energetski lobiji pokušavaju iskorisiti za vlastito bogaćenje, a u ostvarivanju svojih materijalnih ciljeva ne prezaju ni od manipulacije osiromašenim rudarima, kojima će tobože biti bolje ukoliko ovi pojedinici ostvare svoje nakane, stav je što ga SDU USK-a iznosi u saopćenju za javnost.

Ova politička stranka smatra da su rudari samo paravan iza kojeg se kriju interesi sadašnjih političkih i energetskih lobija, a koji od rudara kriju 300 miliona KM na računu "Elektroprivrede BiH" koji se bez problema mogu usmjeriti na poboljšanje životnog standarda rudara i njihovih porodica.

Ministar Hećo, ukoliko stvarno želi pomoći razvoju USK-a, neka svoj angažman usmjeri na eksploataciju nalazišta rude gipsa, najvećeg u ovom dijelu Evrope, a koji 13 godina nakon rata čeka na pokretanje proizvodnje, poručili su iz SDU USK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: