{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poruka SDU-a ministru Heći

F
4.2.2008. u 18:51
0
0
Poruka SDU-a ministru Heći
0
Poruka SDU-a ministru Heći
Predsjedništvo Socijaldemokratske unije Unsko-sanskog kantona poručilo je danas, u povodu najave gradnje hidroelektrane na rijeci Unac kod Martin Broda, da će Krajišnici, "kao i do sada, znati i umjeti odbraniti vrijednosti i ljepote USK-a od nezajažljive pohlepe političkih moćnika".
Niko nema pravo, pa ni ministar Hećo i njegovi mentori, takvu prirodnu ljepotu oduzeti budućim generacijama, naglašeno je u poruci SDU-a.

Članstvo SDU-a USK nezadovoljno je zbog nemara prethodnih i sadašnjih vlasti FBiH u razvoju ovog kantona. Smatra da i sada izostaje sveobuhvatan pristup razvoju privrede te regije i da se javlja nezapamćeno interesiranje resornog ministra Heće i njegovih mentora za izgradnju hidroelektrana na području USK-a.

Uništavanje prirodnih ljepota nauštrb kvaliteta života građana USK-a i bogatstva ovoga kraja politički i energetski lobiji pokušavaju iskorisiti za vlastito bogaćenje, a u ostvarivanju svojih materijalnih ciljeva ne prezaju ni od manipulacije osiromašenim rudarima, kojima će tobože biti bolje ukoliko ovi pojedinici ostvare svoje nakane, stav je što ga SDU USK-a iznosi u saopćenju za javnost.

Ova politička stranka smatra da su rudari samo paravan iza kojeg se kriju interesi sadašnjih političkih i energetskih lobija, a koji od rudara kriju 300 miliona KM na računu "Elektroprivrede BiH" koji se bez problema mogu usmjeriti na poboljšanje životnog standarda rudara i njihovih porodica.

Ministar Hećo, ukoliko stvarno želi pomoći razvoju USK-a, neka svoj angažman usmjeri na eksploataciju nalazišta rude gipsa, najvećeg u ovom dijelu Evrope, a koji 13 godina nakon rata čeka na pokretanje proizvodnje, poručili su iz SDU USK.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: