{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poruka građanima TK: Računajte na dobro opremljenu, jaku i spremnu policiju

Piše: A. K./Klix.ba
22.5.2018. u 11:09
652
149
Poruka građanima TK: Računajte na dobro opremljenu, jaku i spremnu policiju
652
Dan policije Tuzlanskog kantona danas je obilježen postrojavanjem Jedinice policije za specijalnu podršku i svečanim defileom policijskih vozila gradskim ulicama, a tom prilikom je poručeno da je u proteklih godinu dana položaj policijskih službenika podignut na znatno viši nivo.
Policijski komesar MUP-a TK Dževad Korman je kazao da današnji defile policijskih vozila gradskim ulicama skupa s kordonom policije ne predstavlja demonstraciju sile, već prikaz građanima da mogu računati na dobro opremljenu, uvježbanu i profesionalnu policiju koja je spremna u svakom trenutku bez bilo kakvih predrasuda i kompromisa djelovati u cilju zaštite života i imovine građana.

"U ovom trenuku možemo reći da je policija u Tuzlanskom kantonu na jednom zavidnom nivou. Policijski službenici ni u jednom momentu u svom daljnjem radu neće dozvolitim da bilo kakav pojedinac ili grupa pokušaju napasti imovinu i život građana. Energično će i bez bilo kakvih kompromisa reagovati na to i zaštititi ih", rekao je Korman.

Nesigurnost u saobraćaju i dalje predstavlja naizraženiji problem u TK.

U prošloj godini na putevima u ovom kantonu su smrtno stradale 43 osobe.

Korman ističe da policija poduzima sve u cilju prevazilaženja tog problema te naglašava da i šira društvena zajednica mora prepoznati ovo i dati svoj maksimum kako ne bi došlo do uništavanja ljudskih života prouzrokovanih nemarom vozača.

S druge strane, ministar unutrašnjih poslova TK Husein Topčagić trenutno stanje sigurnosti u najmnogoljudnijem kantonu u Federaciji BiH ocjenjuje povoljnim.

"Mi smo ostvarili naše programske i strateške ciljeve koji se odnose na zaštitu ljudi i imovine. Kada je riječ o kriminalitetu i stanju javnog reda i mira možemo reći da su trenutni rezultati zadovoljavajući", naveo je Topčagić.

U proteklom periodu mnogo se radilo na materijalno-tehničkom opremanju MUP-a TK, kao i poboljšanju pružanja usluga koje su podignute na viši nivo.

"Veoma je važno da smo u prethodnoj godini u razgovoru sa Sindikatom policije prvi put nakon 20 godina potpisali kolektivni ugovor, a podignut je i standard policijskih službenika", naveo je Topčagić.

U okviru obilježavanja 22. maja – Dana policije TK upriličena je i svečana akademija na kojoj su najzaslužnijim policijskim službenicima dodijeljena priznanja, a na spomen-obilježju ispred sjedišta MUP-a TK položeno je cvijeće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: