|

Poruka Davora Dragičevića odgovornima: Imam novog svjedoka koji vas je vidio tu noć

Poruka Davora Dragičevića odgovornima: Imam novog svjedoka koji vas je vidio tu noć
38
Piše: M. N.
9.9.2018. u 21:02
127
komentara
38

dijeljenja
Poruka Davora Dragičevića odgovornima: Imam novog svjedoka koji vas je vidio tu noć
Građani Banje Luke okupili su se 168. dan na Trgu Krajine kako bi zatražili istinu i pravdu za Davida Dragičevića. Njegov otac Davor kazao je kako ima novog svjedoka koji je vidio sve što se desilo te kobne noći kada su, kako kaže, ubili Davida.
Danas je istakao kako nije dobio ispis poziva sa Davidovog telefona iako ga je tražio jer mu je telefonski operater kazao da to zakonski nije moguće.

"Svi kažu da nešto nije po zakonu, a to što je moje dijete oteto, silovano, maltretirano, maskrirano i ugušeno? Možda je čak i davao znake života kada su ga u kanalizaciji pronašli", rekao je Davor.

Kazao je kako ga ne zanimaju izbori u državi u kojoj se dešavaju ovakva ubistva i u kojoj je sve gore, te poručio da grob njegovog sina neće ostati ovdje ako se ne riješe sva nerazjašnjena ubistva i bude vladao zakon i red za svu našu djecu i ljude.

"Imam novog svjedoka koji vas je vidio tu noć. Da ga dam tužilaštvu, sudstvu, vama u ruke? Ne, zato što vi više niste institucija ove države, a nećete biti ni građani jednog dana. Zločinci i ubice, šest mjeseci hodate, a meni Davida nema. Hodajte do 196. dana, do 5. oktobra, poslije toga više nikada nećete hodati obećavam vam lično. Ako nema pravde za Davida i svu nevino ubijenu djecu neka ne bude mira ni za vlast ", kazao je Davor uz odobravanje okupljenih.

Okupljeni su otpjevali Davidovu pjesmu "Klinac u getu" s pesnicama podignutim u zrak i poručili da ne odustaju i da idu do kraja.
Prijavi grešku


Komentari (127)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...