{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodilištu Opće bolnice dodijeljena akreditaciju "Prijatelj beba"

F
22.2.2018. u 14:18
441
15
Porodilištu Opće bolnice dodijeljena akreditaciju "Prijatelj beba"
441
Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" dobilo je danas akreditaciju za kvalitet "Bolnica - Prijatelj beba", a radi se o fokusiranoj akreditaciji s procentom ispunjenih akreditacijskih standarda za bolnice prijatelje beba u iznosu od 98 posto.
Akreditacija za kvalitet dodjeljuje se, između ostalog, zbog promoviranja dojenja, ali i uloženog napora na unaprjeđenju kvalitete zdravstvenih usluga koje pružaju pacijentima.

Direktor Opće bolnice Zlatko Kravić ponosan je na tu ustanovu i njene djelatnike, a istaknuo je i podršku Skupštine Kantona Sarajevo, premijera Elmedina Konakovića i resornog kantonalnog ministarstva što je imaju u radu.

Danas je obećao da će i dalje vrijedno raditi u funkciji zaštite zdravlja stanovništva i tako opravdati sav novac koji je za njih izdvojen iz kantonalnog budžeta.

Resorna ministrica u Vladi KS Zilha Ademaj smatra da je akreditacija priznanje Općoj bolnici ali i obaveza i garancija u kvalitetu rada. Ona kaže da je ta akreditacija zapravo početak na putu onoga što je ta bolnica zacrtala kao krajnji cilj, a to je da sva njena odjeljenja budu akreditirana.

"Ova bolnica je na putu da dostigne i veći nivo u sistemu zdravstvene zaštite, a to je put ka uspostavljanju kantonalne bolnice", naglasila je.

Kantonalni premijer Elmedin Konaković istaknuo je opredjeljenje ovog saziva Vlade KS prema cjelokupnom zdravstvenom sistemu kao i opravdanost svih investicija uloženih u taj sistem, posebno u Opću bolnicu.

Direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Ahmed Novo uručio je danas zvanično direktoru Zlatku Kraviću akreditaciju, certifikat o akreditraciji, te naljepnice kao prepoznatljiv znak za pacijente korisnike usluga da Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo ispunjava zahtjeve i standarde. On kaže da je to zdravstvena ustanova koja se intenzivno i kvalitetno priprema za punu akreditaciju.

Inicijativa "Bolnica-Prijatelj beba" započela je prije 20 godina, a AKAZ je 2013. izradio standarde i preuzeo te aktivnosti. Godine 2000. Opća bolnica dobila je prvi certifikat "Bolnica - Prijatelj djece", a menadžment i ostali djelatnici odtad svesrdno podržavaju taj projekt.

Današnja svečanost u Općoj bolnici bila je prilika i za druženje beba koja su rođena u toj bolnici, ali i njihovih majki, kao i predstavnika Udruženja za unaprjeđenje dojenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: