{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodično savjetovalište KS početkom jeseni u novom objektu

21.5.2018. u 15:55
0
11
Porodično savjetovalište KS početkom jeseni u novom objektu
0
Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić i direktor KJU Porodično savjetovalište Senad Alić obišli su danas radove na izgradnji objekta ove javne ustanove u općini Novo Sarajevo.
Radovi teku planiranom dinamikom i, kako je najavljeno, zaposlenici bi početkom jeseni trebali ući u nove prostorije.

"Završeni su radovi na betonskoj konstrukciji, trenutno se izvode unutrašnji instalaterski radovi i postavlja staklena fasada. Odlukom Skupštine KS zgrada se gradi isključivo za potrebe ove javne ustanove, jer se sve aktivnosti trenutno obavljaju u iznajmljenom prostoru koji ne odgovara njenim potrebama. Zbog nedostatka prostora, naš Odjel za primarnu prevenciju je godinama primoran raditi isključivo na terenu. Ovdje ćemo na raspolaganju imati 1.500 metara kvadratnih prostora i konačno adekvatnije uslove za rad, a na taj način pruža nam se prilika i da poboljšavamo naše usluge i učinimo ih dostupnijim građanima“, naveo je direktor Alić.

Vrijednost radova na izgradnji ovog objekta je oko 2,5 miliona KM, a sredstva su u cijelosti obezbijeđena iz budžeta Kantona Sarajevo.

Objekt će se sastojati od podzemne garaže, prizemlja i dva sprata. Na prizemlju će se nalaziti prostor za prijem i biblioteka, na prvom spratu prostorije za individualni savjetodavno-terapeutski rad i opservaciju, a na drugom spratu prostorije za administraciju, konferencijske dvorane i sale za edukaciju, te prostori za istraživače i rukovodioce odjeljenja.

Djelatnost Porodičnog savjetovališta su porodično i grupno savjetovanje, tretmani, naučno-istraživačka proučavanja i publiciranja, te druge djelatnosti koje imaju za cilj harmoniziranje porodičnih odnosa.

"Uloga jedne ovakve ustanove u našem društvu, čiji je zadatak pružiti pomoć roditeljima i djeci u prevazilaženju svakodnevnih teškoća, je od neprocjenjive važnosti. Naša je obaveza da ovaj projekt privedemo kraju i obezbijedimo našim sugrađanima kojima je ta pomoć potrebna najbolju moguću uslugu i što je još važnije na vrijeme jer se nažalost, kako sam čula, na usluge ovih stručnjaka čeka i po mjesec dana. To samo djelomično govori da je porodica danas u riziku i da moramo obezbijediti sve uslove za kvalitetan rad ove ustanove", istakla je ovom prilikom predsjedateljica Babić. Dodala je da je podršku ovoj ustanovi proteklih godina iskazala i Skupština KS kroz usvajanje izvještaja o njenom radu.

O aktivnostima i aktuelnim projektima KJU "Porodično savjetovalište" predsjedateljica Babić danas je razgovarala i sa šefovima stručnih odjeljenja Tarikom Smailbegovićem, Azrom Latić i Dijanom Simanić koji su joj predstavili savjetodavno-terapeutski rad, rad u sferi primarne prevencije i aktivnosti u zajednici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: