BiH
17

Porodični dan i ove godine tradicionalno na Vilsonovom šetalištu

Klix.ba
Općina Novo Sarajevo i ove godine na Vilsonovom šetalištu organizira 10. tradicionalni porodični dan. Porodični dan će se održati u petak, 28. avgusta ove godine od 17 sati pa do 21 sat.

Ovogodišnje jubilarno 10. veliko porodično druženje organizira se u saradnji sa BH Telecomom i ima za cilj pružiti građanima zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima koje djeluju na području općine Novo Sarajevo.

Kao i prethodnih devet godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije. Između ostalog, organiziran je nagradni kviz za građane, sa početkom u 18:30 sati na Otvorenoj sceni.

Ispred scene odvijat će se igre bez granica, duž Vilsonovog šetališta vozit će veseli vozić i održavati se raznovrsne radionice i sportska takmičenja za sve generacije sugrađana. Nagradnu igru organizira i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo sa ciljem promocije zdravih stilova života, a izvlačenje nagrada za učesnike održat će se također na Otvorenoj sceni u 19 sati. Druženju će se pridružiti i predstavnici Košarkaškog saveza BiH i naši zlatni kadeti, koji će odmjeriti snagu sa mladim posjetiocima Porodičnog dana.

Na štandu Općine Novo Sarajevo građani će imati priliku za upoznavanje sa aktivnostima Općine, kao i razgovor uz kafu i osvježenje sa općinskim načelnikom i njegovim saradnicima.

U subotu 29. augusta, također u okviru Porodičnog dana Općine Novo Sarajevo, BH Telecom organizira koncert Amela Ćurića na Otvorenoj sceni sa početkom u 20 sati.