{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodični dan 23. augusta u Vilsonovom šetalištu

S
14.8.2008. u 17:33
0
3
Porodični dan 23. augusta u Vilsonovom šetalištu
0
Porodični dan 23. augusta u Vilsonovom šetalištu
Već treću godinu zaredom, Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, na Vilsonovom šetalištu organizuje “Porodični dan”, kažu u Općini Novo Sarajevo.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, koja će se održati posljednjeg festivalskog dana, 23. augusta, učestvovat će brojne organizacije, bit će organizovane interaktivne radionice za djecu, kreativno-edukativne radionice, različiti performansi mladih umjetnika, muzički nastupi, ulični performansi, kao i sportska takmičenja.

Cjelodnevni događaj koji Općina Novo Sarajevo i Sarajevo Film Festival posvećuju porodici, osmišljen je da promovira vrijednosti porodice i okupi građane Sarajeva na otvorenom, na Vilsonovom šetalištu - prirodnom ambijentu grada.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, s ponosom najavljuje ovaj jedinstveni događaj koji prvenstveno ima za cilj jačanje i očuvanje porodičnih vrijednosti.

“I ove godine okupljamo se na najljepšem mjestu u Sarajevu kako bismo proveli nezaboravne trenutke sa svojim porodicama. Nažalost, svjesni smo činjenice da nas vrijeme u kojem živimo međusobno udaljava i uskraćuje nam mogućnost da ga kvalitetno provedemo sa svojim najbližim. Suočeni s tim, na ovaj način želimo dati naš doprinos u organizaciji Porodičnog dana, s ciljem unaprijeđenja i jačanja porodice kao ćelije društva. Svi oni koji dođu i posjete ovaj jedinstveni događaj, imat će priliku da učestvuju u čitavom nizu već osmišljenih sadržaja, kojih su organizatori pripremili upravo radi njih”, izjavio je načelnik Koldžo.

U ovoj jedinstvenoj manifestaciji učestvuje više od 50 organizacija i individualnih učesnika. Porodični dan animira sve posjetitelje i pruža priliku građanima da provedu cijeli dan van domova i uživaju u mnogobrojnim sadržajima.

Okuplja i brojne javne ličnosti grada, uključujući i estradne i sportske zvijezde sa kojima posjetitelji mogu razgovarati.

Porodični dan na Vilsonovom šetalištu počinje u 10 sati, 23. augusta, a svečano će ga otvoriti i prisutnima se obratiti načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Općina Novo Sarajevo, kao domaćin ove svečanosti, imat će svoj štand na kojem će se predstaviti i promovirati lokalnu zajednicu, a na kojem će građani imati priliku da se upoznaju sa svim projektima koji su realizovani i koji će se realizovati u skorijem periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: