BiH
0

Porodice poginulih boraca povodom Božića dobile novčane donacije Općine Centar

Klix.ba
U povodu nastupajućeg velikog katoličkog praznika Božića, u Općini Centar je danas upriličen tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca pripadnika Armije RBiH katoličke vjeroispovjesti.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić, sekretar Općine Jasna Beba, pomoćnici načelnika za finansije i boračko-invalidsku zaštitu Fahrudin Kurtović i Đulaga Hamza, te savjetnici načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio kako će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena i u budućnosti.

"Nama je veliko zadovoljstvo da imamo kontinuitet okupljanja pred važne vjerske događaje. U ime svih uposlenika Općine Centar čestitam vam praznik koji dolazi uz želju da budete živi, zdravi i sretni. Duboko poštujem i uvažavam sve one koji su dali život za odbranu države BiH i želim da naša zemlja bude upravo onakva kakvu su oni željeli. To treba da bude uređen, multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti. Čestit Božić i mnogo zdravlja, sreće, blagostanja i odlučnosti da budemo dobre komšije", poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da će ova dobra praksa Općine biti nastavljena i u budućnosti.

"Općina će i u narednom periodu posvećivati pažnju zajedničkom obilježavanju praznika, jer je važno da se međusobno uvažavamo i poštujemo praznike, kako svoje, tako i praznike drugih, dodala je Karačić.

Među prisutnima na prijemu bila je i Mara Livaja koja je tokom proteklog rata u redovima Armije RBiH izgubila svog supruga Ivana.

"Već dugo godina dolazim ovdje na božićni prijem i želim se zahvaliti Općini Centar što nas se sjeti na ovakav način. Ovo je jedan lijep znak pažnje koji nas mnogo raduje. Drago nam je da nismo zaboravljeni i da postoji neko ko misli na nas", kazala je Livaja.