{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porodica, saborci i prijatelji odali počast Zlatnom ljiljanu Meldinu Hajdareviću

F
10.11.2013. u 16:56
0
47
Porodica, saborci i prijatelji odali počast Zlatnom ljiljanu Meldinu Hajdareviću
0
Članovi Kluba Patriotske lige općine Tuzla danas su na Nišićkoj visoravni obilježili 20. godišnjicu od pogibije borca Armije Republike BiH, ratnog heroja i Zlatnog ljiljana Meldina Hajdarevića, koji je na tom mjestu izgubio život braneći Bosnu i Hercegovinu.Saborci, porodica, prijatelji i mještani Hajdarevićeve rodne Gornje Tuzle proučili su Fatihu i položili cvijeće na spomen-obilježje, te su se prigodnim obraćanjem prisjetili lika i djela ovog ratnog heroja.

"Godine 1993. u ovom periodu agresori na Bosnu i Hercegovinu su intenzivirali svoje napade te su na ovom prostoru odlučili da presjeku jedini put kojim je do Tuzle i tuzlanske regije dolazila hrana, lijekovi i ostale potrepštine za život. Dobrovoljci iz svih jedinica Drugog korpusa su dolazili tada da brane ovaj prostor, a među prvima koji se prijavio bio je naš Zlatni ljiljan Meldin Hajdarević, koji se sa svojim izviđačko-diverzantskim vodom priključio odbrambenim snagama, te su uspostavili liniju i odbranili ovo područje. Meldin rahmetli je do tog dana već tri puta bio ranjavan u odbrani BiH. Kada je poginuo imao je svega 21 godinu", kazao je Salko Bukvarević, član Patriotske lige i saborac Meldina Hajdarevića.Prisutnima se obratila i predsjednica Organizacije šehida i poginulih boraca općine Tuzla Sabira Mićanović te Meldinov otac Nusret Hajdarević.

U toku agresije, Meldin Hajdarević se borio na svim ratištima širom Bosne i Hercegovine, od Bosanskog Broda, Gradačca, Teočaka, Goražda, a u borbenim akcijama je tri puta ranjavan. Dobitnik je i Zlatne plakete grada, a nekadašnji je član Muslimanskog omladinskog saveza.

Patriotska liga općine Tuzla obilježavanjem godišnjice njegove smrti sjeća se i svih ostalih šehida i palih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Rodbina, prijatelji i saborci Meldina Hajdarevića će u Bijeloj džamiji u Gornjoj Tuzli proučiti hatmu i obići njegov mezar, saopćio je Klub Patriotske lige općine Tuzla.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: