BiH
66

Porodica Fazlić iz Ilijaša dobit će krov na glavom zahvaljujući Općini Centar

Klix.ba
Tročlana porodica Suzana Fazlića iz Ilijaša mjesečno preživljava od 33 marke dječijeg doplatka.

Suzan je nezaposlen, a sa suprugom i sinom živi u kući koja je pod privremenim krovom a nema ni kupatilo. S obzirom na tešku situaciju Suzan se obratio Općini Centar za pomoć koja je izdvojila pet hiljada maraka. Ova porodica će utrošiti taj novac za kupovinu građevinskog materijala.

Tim povodom, 23. aprila 2015. godine Osmo Babić, pomoćnik načelnika koji rukovodi pomenutom službom, posjetio je porodicu Fazlić u Ilijašu i uručio im donaciju.

Porodici Fazlić ova pomoć znači mnogo, a prema riječima Suzana, u narednom periodu zahvaljujući Općini Centar, imat će mnogo kvalitetnije uslove za život.

"Dobili smo informaciju da Općina Centar izdvaja sredstva za pomoć izbjeglicama. Pošto je moja supruga izbjeglica iz Rudog, predali smo zahtjev, ali nismo imali velika očekivanja jer do sada nismo nailazili na razumijevanje vlasti. Nikada nam niko nije pomogao ni sa jednom markom. Zato veliko hvala načelniku Dževadu Bećireviću i Službi. Nema riječi kojima bi se opisalo koliko nam znači ova donacija. Novac ćemo utrošiti da kupimo materijal za krov i kupatilo", kazao je Fazlić.

Pomoćnik Babić je naglasio da porodica Fazlić živi u veoma teškim uslovima, te da je zbog toga i odobrena navedena pomoć.

"Dobili smo zahtjev od porodice Fazlić i uvažili ga, iako oni ne žive na području Centra. Na osnovu fotografija koje smo dobili znali smo da trebamo pomoći. Ova porodica nema kupatilo, a krov je pokriven samo starim materijalima. Zbog svega toga načelnik Bećirević je odlučio pomoći", istakao je Babić.

Općina Centar svake godine izdvaja značajna sredstva za pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, a u budžetu za ovu godinu za tu namjenu obezbijeđeno je 558 hiljada maraka.