{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poreznici zapečatili 38 objekata

F
12.4.2007. u 10:56
0
0
Poreznici zapečatili 38 objekata
0
Poreznici zapečatili 38 objekata
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u okviru svojih redovnih aktivnosti u posljednjih mjesec dana izvršili su pojačan nadzor kod priređivača posebnih igara na sreću na automatima- slot mašinama i poker aparatima i od kontroliranih 139 objekata na području FBiH zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 38.
Najveće nepravilnosti utvrđene su u Srednjobosanskom kantonu, (Vitez, Kiseljak, Bugojno, Novi Travnik i dr.) gdje su od 54 kontrolirana priređivača igara nasreću, nepravilnosti utvrđene kod 34 i protiv njih su podneseni prekršajni nalozi nadležnim sudovima.

Objekti su zapečaćeni zbog obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad nadležnog općinskog organa, neovlaštenog držanja automata za priređivanje igara nasreću i neprijavljenih radnika.

-I u narednom periodu objekti za priređivanje posebnih igara nasreću na području FBiH bit će obuhvaćeni kontrolom. U slučaju da se ponovo utvrde nepravilnosti doći će do novog pečaćenja objekata - ističe direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović u saopćenju za javnost.

Porezna uprava je apelirala na građane da prijave sve činjenice koje upućuju na nezakonit rad poreznih obveznika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: