{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava zatvorila devet objekata u Sarajevu

F
18.9.2009. u 19:59
0
0
Porezna uprava zatvorila devet objekata u Sarajevu
0
Porezna uprava zatvorila devet objekata u Sarajevu
Inspektori Porezne uprave FBiH su popodnevnim i kasnim noćnim satima 16. septembra izvršili kontrolu 11 objekata na području Kantona Sarajevo i zbog utvrđenih nepravilnosti privremeno zatvorili devet objekata, saopćeno je iz Porezne uprave.
Zbog utvrđenih nepravilnosti rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa i upošljavanja devet neprijavljenih radnika izdato je 10 prekršajnih naloga u novčanoj vrijednosti od 11.100 KM.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH izdali su devet rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti. Kontrole su izvršene u ugostiteljskim radnjama, pekarama i objektima za pripređivanje igara na sreću klađenjem.

I pored svih napora koje Porezna uprava FBiH čini u okviru svoje nadležnosti kako bi se povećala disciplina poreznih obveznika, i dalje su prisutne određene negativne pojave kao što je rad bez odobrenja nadležnog organa, zaposleni a neprijavljeni radnici i neevidentiranje prometa preko registar kasi i u poslovnim knjigama.

Porezna uprava FBiH će i u narednom periodu prioritetne aktivnosti usmjeriti na kontrolu poreza na dobit i poreza po odbitku kod svih poreznih obveznika, koji u skladu sa Zakonom o pripadnosti javnih prihoda, porezne obaveze uplaćuju u korist budžeta Federacije BiH.

U saopćenju se napominje da će kontrole zakonitosti poslovanja biti nastavljene kod ostalih poreznih obveznika u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: