{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava Federacije zaključila Memorandum o razmjeni podataka VSTV BiH

F
9.7.2007. u 11:25
0
0
Porezna uprava Federacije zaključila Memorandum o razmjeni podataka VSTV BiH
0
Porezna uprava Federacije zaključila Memorandum o razmjeni podataka VSTV BiH
Porezna uprava Federacije BiH i Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH zaključili su Memorandum o razmjeni podataka radi unapređenja procesa rada i međusobne saradnje u okviru projekta jedinstvenog Registra novčanih kazni i prekršajne evidencije (RNKPE).
Realizacijom ovog dokumenta osigurava se izvor podataka o uplatama novčanih kazni za potrebe jedinstvenog sistema RNKPE te efikasnije provođenje aktivnosti koje su u domenu obrade i praćenja prekršajnih naloga kroz sistem RNKPE za sve njegove korisnike pa tako i za Poreznu upravu FBiH.

Također, omogućava se i uspostavljanje općeg okvira za druge vidove razmjene podataka za kojima se može ukazati obostrana potreba i steći obostrana saglasnost, a koji su u skladu s važećom zakonskom regulativom.

U skladu sa zaključenim Memorandumom Porezna uprava se obavezala da će omogućiti dostavljanje podataka o svim izvršenim uplatama novčanih kazni koje prati ova uprava, prikupljanjem informacija od poslovnih banaka u odgovarajućem elektronskom formatu koji će omogućiti ažuriranje baze podataka RNKPE.

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH kao aktuelni administrator projekta RNKPE je odgovorno za adekvatno korištenje i integritet ustupljenih podataka koji mogu biti korišteni samo za sistem RNKPE i u mjeri u kojoj je to neophodno za kvalitetnu primjenu Zakona o prekršajima BiH, Federacije BiH, Brčko Distrikta i Republike Srpske i efikasno korištenje sistema RNKPE.

Memorandum o razumijevanju potpisali su direktor Porezne uprave FBiH Midhat Arifović i direktorica Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Elmira Pašagić, saopćeno je danas iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: