Kanton Sarajevo
0

Porezna uprava FBiH zatvorila šest objekata

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 13. i 14. jula u poslijepodnevnim satima izvršili kontrolu 26 poreznih obveznika pravnih i fizičkih lica na području Federacije BiH i utvrdili nepravilnosti u poslovanju kod 18 poreznih obveznika.

Predmet kontrola bila je provjera zakonitosti poslovanja, zapošljavanje radnika u skladu sa zakonom, kao i isplata plaća i obračunavanja doprinosa na plaće u skladu sa zakonom.

Od 26 kontrolisanih objekata radi utvrđenih nepravilnosti: rada bez odobrenja nadležnog općinskog organa, neevidentiranaj prometa i upošljavanja tri neprijavljena radnika privremeno je zatvoreno šest ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo.

Zatvoreni su: Caffe „Perfavore”, Fast food picerija „Kod Muje”, Caffe „Roma”, Internet club N.N., Restoran „Raj” i Caffe bilijar „8”.

U ostalim objektima koji su bili predmet kontrole utvrđene su nezakonitosti u poslovanju, te neevidentiranje prometa putem registar blagajni.

Inspektori Porezne uprave FBiH su izdali ukupno 20 prekršajnih naloga u vrijednosti od 22.000 KM i tri rješenja o otklanjanju nepravilnosti, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.