{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila šest objekata

F
15.7.2009. u 14:18
0
5
Porezna uprava FBiH zatvorila šest objekata
0
Porezna uprava FBiH zatvorila šest objekata
Foto: Sarajevo-x.com
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 13. i 14. jula u poslijepodnevnim satima izvršili kontrolu 26 poreznih obveznika pravnih i fizičkih lica na području Federacije BiH i utvrdili nepravilnosti u poslovanju kod 18 poreznih obveznika.
Predmet kontrola bila je provjera zakonitosti poslovanja, zapošljavanje radnika u skladu sa zakonom, kao i isplata plaća i obračunavanja doprinosa na plaće u skladu sa zakonom.

Od 26 kontrolisanih objekata radi utvrđenih nepravilnosti: rada bez odobrenja nadležnog općinskog organa, neevidentiranaj prometa i upošljavanja tri neprijavljena radnika privremeno je zatvoreno šest ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo.

Zatvoreni su: Caffe „Perfavore”, Fast food picerija „Kod Muje”, Caffe „Roma”, Internet club N.N., Restoran „Raj” i Caffe bilijar „8”.

U ostalim objektima koji su bili predmet kontrole utvrđene su nezakonitosti u poslovanju, te neevidentiranje prometa putem registar blagajni.

Inspektori Porezne uprave FBiH su izdali ukupno 20 prekršajnih naloga u vrijednosti od 22.000 KM i tri rješenja o otklanjanju nepravilnosti, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: