{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila sedam pekara

F
26.2.2009. u 17:42
0
2
Porezna uprava FBiH zatvorila sedam pekara
0
Porezna uprava FBiH zatvorila sedam pekara
Inspektori Porezne uprave FBiH danas su izvršili kontrolu 51 poreznog obveznika, pravnih i fizičkih lica koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva na području Sarajevskog kantona, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog Kantona.
Učestvovalo je sto inspektora Porezne uprave FBiH kao i osam inspektora Uprave za inspekcijske poslove FBiH.

U prvoj fazi obavljeni su djelimični inspekcijski nadzori u predmetu kontrola robe bez porjekla, upošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnog organa i kontrola izdavanja računa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti izdato je deset rješenja o obustavi poslovnih aktivnosti, od čega pet na području Tuzlanskog kantona, dva u Sarajevskom, Hercegovačko neretvanskom kantonu dva te jedan u Zeničko-dobojskom kantonu.

Zbog nepostupanja po rješenjima o otklanjanju nepravilnosti i nedostataka utvrđenih u toku inspekcijskog nadzora privremeno je zatvoreno sedam objekata, od čega na području Tuzlanskog Kantona pet objekata, u Sarajevskom kantonu jedan objekat i jedan objekat u Zeničko-dobojskom kantonu.

U toku kontrole zatečena su 23 neprijavljena radnika, do kojih je sedam stranih državljana koji su predati Odjelu za strane državljane.

Inspektori Porezne uprave FBiH su izdali 22 prekršajna naloga u iznosu 22.000 KM.

Porezna uprava FBiH je danas saopćila da će i u narednom periodu nastaviti kontrolu zakonitosti poslovanja ostalih poreznih obveznika u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH i ostalim poreznim zakonima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: