{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta

F
20.12.2008. u 15:57
1
11
Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta
1
Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta
Hacienda
Inspektori Porezne uprave FBiH u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom za inspekcijske poslove FBiH izvršili su u kasnim noćnim satima (u noći s petka na subotu) kontrolu ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo i od kontroliranih četiri objekta privremeno su zatvorili dva, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
Ističe se da je u ovoj aktivnosti učestvovalo 10 inspektora Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: upošljavanja šest neprijavljenih radnika te nepravilnosti u poslovanju privremeno je zatvoren ugostiteljski objekt "Hacijenda", a zbog nepostojanja odobrenja za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara privremeno je zatvoren dio objekta internet kluba koji se nalazi u sklopu kompleksa hotela "Holivud".

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjen rad i izdati su prekršajni nalozi. Inspektori Porezne uprave FBiH su u skladu sa svojim nadležnostima izvršili i kontrolu poslovanja ugostiteljskih objekata i zakonitosti organiziranja estradnog programa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju restorana "Bosna" i restorana "Igman" navedenim poreznim obveznicima su izdati prekršajni nalozi. Porezna uprava FBiH će nastaviti aktivnosti na kontroli zakonitosti rada poreznih obveznika, s posebnim akcentom na kontroli zakonitosti organiziranja estradnog programa pred novogodišnje praznike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: