{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta

F
20.12.2008. u 15:57
1
11
Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta
1
Porezna uprava FBiH zatvorila dva objekta
Hacienda
Inspektori Porezne uprave FBiH u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom za inspekcijske poslove FBiH izvršili su u kasnim noćnim satima (u noći s petka na subotu) kontrolu ugostiteljskih objekata na području Kantona Sarajevo i od kontroliranih četiri objekta privremeno su zatvorili dva, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.
Ističe se da je u ovoj aktivnosti učestvovalo 10 inspektora Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: upošljavanja šest neprijavljenih radnika te nepravilnosti u poslovanju privremeno je zatvoren ugostiteljski objekt "Hacijenda", a zbog nepostojanja odobrenja za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara privremeno je zatvoren dio objekta internet kluba koji se nalazi u sklopu kompleksa hotela "Holivud".

Poreznim obveznicima je privremeno zabranjen rad i izdati su prekršajni nalozi. Inspektori Porezne uprave FBiH su u skladu sa svojim nadležnostima izvršili i kontrolu poslovanja ugostiteljskih objekata i zakonitosti organiziranja estradnog programa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u poslovanju restorana "Bosna" i restorana "Igman" navedenim poreznim obveznicima su izdati prekršajni nalozi. Porezna uprava FBiH će nastaviti aktivnosti na kontroli zakonitosti rada poreznih obveznika, s posebnim akcentom na kontroli zakonitosti organiziranja estradnog programa pred novogodišnje praznike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: