|

Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu

Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu
3
F
FENA
17.11.2014. u 14:26
7
komentara
3

dijeljenja
Porezna uprava FBiH prodaje zaplijenjenu imovinu
Porezna uprava Federacije BiH 20. novembra organizira javnu prodaju zaplijenjene imovine poreznih obveznika dužnika u kantonalnim poreznim uredima: Orašje, Bihać, Novi Travnik, Zenica, Goražde i Ljubuški, u cilju naplate dužnih javnih prihoda.
Imovina koja je predmet javne prodaje zaplijenjena je u postupku prinudne naplate dužnih javnih prihoda.

U Kantonalnom poreznom uredu Bihać u 12 sati putem javne aukcije prodavat će se nekretnine u vlasništvu poreznog obveznika "Agrokomerc" d.d. Velika Kladuša. Prodavat će se peradarska farma u Varškoj Rijeci u ukupnoj vrijednosti od 624.800,95 KM, kao i peradarska farma, trafo stanica, poslovni objekti i zemljište u mjestu Lubardi čija je ukupna procijenjena vrijednost 536.812,65 KM.

Osim imovine poreznog obveznika dužnika “Agrokomerc” d.d. Velika Kladuša prodavat će se i imovina poreznih obveznika: "Rad putevi" d.o.o Bihać, "K-ASA d.o.o Ključ, "Cremium Promet” d.o.o Bosanska Krupa, „TTS “ d.o.o Bihać i “ŠEHA&ES“ d.o.o Sanski Most.

U Kantonalnom poreznom uredu Novi Travnik u 11.30 sati na javnoj aukciji prodavat će se imovina dva porezna obveznika: "Travnik“ zemljoradnička zadruga i "Nail“ d.o.o. Tog dana sa početkom u 13.30 sati održat će se i direktna prodaja putem koje će se prodavati imovina poreznog obveznika "Samoborka vatrostalna“ d.o.o Busovača.

Direktnom prodajom u Kantonalnom poreznom uredu Orašje u 11 sati prodavat će imovina sedam poreznih obveznika: "Lea“ d.o.o, “Granit” d.o.o, SMR "Sava”, "L&T Sigurnost“ d.o.o "RB-VAR“ d.o.o, UR “Mlin” i “Doors” d.o.o. Tog dana putem javne aukcije sa početkom u 12 sati prodavat će se imovina poreznog obveznika “Posavina Granit” d.o.o, a u 13 imovina poreznog obveznika “Mitrović” d.o.o.

U Kantonalnom poreznom uredu Zenica u 12 sati održat će se javna aukcija putem koje će se prodavati imovina poreznog obveznika “Glas company”d.o.o Olovo. Na prodaji su dva poslovna objekta sa parcelama i dvije njive čija procijenjena vrijednost iznosi 275.110,00 KM.

U Kantonalnom poreznom uredu Ljubuški u 12 sati prodavat će se imovina poreznog obveznika dužnika “Petrol” d.d. Ljubuški, odnosno poslovni objekti nekretnine u vlasništvu “Trgocoop”d.d. Ljubuški čija je procijenjena vrijednost 6.957.660,00 KM.

U cilju naplate dužnih javnih prihoda u Kantonalnom poreznom uredu Goražde u 11 sati održat će se javna aukcija zaplijenjene imovine dva porezna obveznika dužnika. Predmet prodaje je komora za lakiranje vozila u vlasništvu poreznog obveznika “Mak company” Goražde u vrijednosti od 42.000,00 KM i elektrooprema u vlasništvu poreznog obveznika dužnika “Itex” d.o.o Goražde.

U 12 sati u Kantonalnom poreznom uredu Goražde održat će se i direktna prodaja zaplijenjene imovine pet poreznih obveznika dužnika: UR ”3”, “Pašić” d.o.o Goražde, “Edinport” d.o.o Goražde, OHR “Nina” i SZR “Fagus”.

O rezultatima izvršenih prodaja zaplijenjene imovine Porezna uprava Federacije BiH (PU FBiH) će obavijestiti javnost, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću PU FBiH.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...