Podrška u radu
0

Porezna uprava FBiH potpisala Protokol o međusobnoj saradnji s MUP-om USK

Klix.ba
Direktor Porezne uprave Federacije BiH i komesar Uprave policije MUP-a USK, Šerif Isović i Mujo Koričić, potpisali su Protokol o međusobnoj saradnji.

Isović je izrazio veliko zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji je, kako je potvrdio, finalizacija jedne jako dobre i efektne saradnje navedenih institucija, koja je obilježila protekli period i koja će zasigurno rezultirati još boljim rezultatima i pozitivnim efektima, prvenstveno kada je u pitanje zakonito poslovanje privrednih subjekata i suzbijanje rada na crno.

Čestitao je policiji Unsko-sanskog kantona na odličnim rezultatima koje postiže u svom radu, te ukazao na značaj pomoći i podrške koju policijski službenici pružaju inspektorima Porezne uprave Federacije BiH prilikom rada i vršenja kontrola na terenu.

Policijski komesar Koričić izrazio je zadovoljstvo i kazao da će Uprava policije u svakom trenutku pružiti podršku Poreznoj upravi Federacije BiH u njenim aktivnostima i akcijama koje će se zajednički poduzimati u narednom periodu u okvirima utvrđenih nadležnosti.

Ovom prilikom istaknuti su najznačajniji segmenti postupanja i aktivnosti koje su planirane Protokolom, kao i efekti koji se žele postići ovakvim zajedničkim djelovanjem.

Porezna uprava Federacije BiH naglašava da su do sada Protokoli o međusobnoj saradnji potpisani sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog Kantona, Posavskog Kantona i Zapadno-hercegovačkog Kantona.

U pripremi je potpisivanje Protokola i sa Upravama policije ostalih kantonalnih MUP-ova.